فلکسو از کلمه انگلیسی (Flexible) به معنای انعطاف پذیر گرفته شده، دلیل این نام گذاری برای چاپ فلکسو نیز به علت استفاده از کلیشه ژلاتینی انعطاف پذیر برای چاپ میباشد.
به طور کلی دستگاه چاپ فلکسو برای اکثر جنس ها و محصولات قابل استفاده است اما بیشتر برای چاپ محصولات پلاستیکی (نایلون و نایلکس) مورد استفاده قرار می گیرد.
چاپ فلکسو یکی از روش های چاپی برجسته بر روی محصولاتی با جنس های گوناگون است که به علت سرعت و ابعاد بالا در صنعت بسته بندی بسیار کاربردی میباشد.
دستگاه فلکسو تا ۱۲ رنگ قابلیت چاپ دارد، اما حتی پر جزئیات ترین تصاویر هم بیشتر از ۷ رنگ ندارند.
همانطور که گفتیم چاپ فلکسو بر روی انواع محصولات و جنس ها چاپ میشود و بهمین دلیل تقاضای بسیاری دارد، از کاربردهای مهم این چاپ میتوان به:
در این روش چاپ به طور مستقیم توسط کلیشه ژلاتینی برجسته انجام می شود، و قسمت های چاپی پایین تر از قسمت های غیر چاپی قرار می گیرند و به وسیله لاستیک یا فتوپلیمری، قالب گیری و چاپ تصویر انجام می شود.
در قسمت پشتی غلطکی آغشته به رنگ تعبیه شده که به صورت کامل به کلیشه چسبیده و به این ترتیب پس از هر بار چاپ کلیشه دوباره آغشته به رنگ می شود و در نهایت تصویر روی سطح مورد نظر چاپ می شود.
چاپ فلکسو با دو دستگاه مختلف انجام می شود:
در چاپ فلکسو سیلندر مرکز کلیشه های مات شده بر روی هر یک از واحدها سوار می شوند. در اصطلاح چاپ به این واحدها دک میگویند که دستگاه فلکسو سیلندر از ۴ الی ۱۲ دک تشکیل شده که بسته به تعداد رنگ های طرح مورد نظر از دکهای مختلف استفاده میشود.
چند دکتر بلید بوسیله آنیلوکسهای مختلف با lpi موردنظر با توجه به نوع کلیشه های مختلف طرح، کار رنگ دهی بر روی کلیشه را انجام می دهند و ریجستر کار مارک کردن کلیشه ها را بر عهده میگیرد. در نهایت بوسیله اپراتور فشار کلیشه ها تنظیم و ریجستر کامل و دقیق انجام می شود و چاپ بدست آمده با طرح موردنظر مقایسه شده و در صورت عدم مغایرت، چاپ صورت می گیرد.
از لحاظ کیفیت، چاپ فلکسو سیلندر مرکز دارای کیفیت چاپی بیشتر و بهتری است زیرا فاصله چاپی آن بسیار کمتر از چاپ استک میباشد.
این ماشین چاپ به دو صورت مکانیکی و اتوماتیک موجود است که در نوع مکانیکی اپراتور کلیشه را بصورت دستی بر روی سیلندر کلیشه چسبانده و عموما سیلندر کلیشه و آنیلوکس که وزن فوق العاده سنگینی دارند به وسیله جرثقیل مخصوص حمل و بر روی واحدهای موردنظر سوار شده و کار تنظیم و جابجایی بصورت دستی انجام می شود.
اما در نوع تمام اتوماتیک، کلیشه بر روی سیلندر تو خالی بنام اسلیو قرار گرفته و با توجه به وزن سبکی که کلیشه و آنیلوکس دارند هر کدام جداگانه و با کمک اپراتور داخل شفت موردنظر که بر روی دستگاه قرار دارند، سوار می شوند و کار تنظیم کلیشه و جابجایی توسط پنل موجود بر روی دستگاه انجام میگیرد.
در مورد تفاوت دستگاه چاپ سیلندر مرکزی با دستگاه چاپ استک (stak) باید بگوییم که از نظر کیفیت چاپ و سرعت، به هیچ عنوان قابل مقایسه نبوده و عموما در حین تولید انبوه، خطای جابجایی طرح در ماشین چاپ سیلندر مرکز بسیار پایین می باشد.
هر دستگاه چاپی اجزای گوناگون و مختلفی دارد که باعث می شود به صورت منظم کار چاپ با سرعت و دقت بالایی انجام شود.
چاپ هلیو از بهترین روش های چاپ بر روی انواع محصولات سلفونی است که جزئیات، دقت و کیفیتی بی نظیر دارد، و از لحاظ ساختار دارای تفاوت های بسیاری با چاپ فلکسو است.
برای سفارش چاپ فلکسو به نکات زیر توجه کنید:
مطالب خوب👏
سایت بیار خوبی دارید